De persoon achter eefs keuken; wie is eef

Over mij

Ik ben Eva, zeg maar Eef!

Ik heb een grote passie voor koken, lekker eten en alles wat daarmee te maken heeft. Met een interesse voor gezond, bewust en puur. Dit is ontstaan op jonge leeftijd. Toen ik 7 jaar was koos ik er al voor om vegetarisch te worden. Maar de echte noodzaak om bewust met mijn voeding bezig te gaan kwam toen op 13 jarige leeftijd diabetes bij mij werd geconstateerd. Ik leerde creatief te zijn en experimenteerde graag om ondanks mijn dieet lekker te eten. Mijn kinderlijke nieuwsgierigheid werd een volwassen passie.

Ik heb gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Op dit moment verdiep ik mij in de studie voeding & diëtetiek en werk ik al jaren in de horeca. Al de ervaring en kennis die ik daarbij opdeed en nog steeds opdoe gebruik ik binnen mijn eigen kookonderneming.

Leuk vind ik het om lekkere maar gezonde nieuwe dingen te proberen. Zo had ik bij muesli en cruesli uit de winkel vaak veel last van de vele (geraffineerde) suikers die erin verwerkt zijn en andere onduidelijke toevoegingen. Door te experimenteren met mijn eigen biologische ingrediënten, vooral niet te karig met de noten, zaden en bessen, door het licht natuurlijk te zoeten en door de muesli te roosteren op mijn eigen manier, kan ook ik nu optimaal genieten van overheerlijke muesli. En als ik ergens enthousiast over ben wil ik dat graag delen!

 

Dingen die mij blij maken, dingen die mij 'mij' maken;

Eten, drinken, proeven, sporten, bezig zijn, reizen, beleven.

Vrienden, familie, Uganda, dieren, lotus, zaterdagavond, spelletjes.

Mediterraans, zoete aardappel, pad thai, tijm, gamba's

Festivals, wijntje, vuurkorf, dansen, muziek, zon

Gezondheidswetenschappen, cola light, Julia Child

Ontbijt, kaasjes, dadels, kwark, aardbeien

Blauw, zwart, wit, oud roze en turquoise.

Jeans, jurkjes, wolle vesten, v hals, hakken

Picknick, vega, as blond, rode nagels

Veld boeket, boerenbrood, oud kant, schoon bedje.